Taşıma sorunları

Soru: Biz Rus vatandaşlığına sahip bir grup Moskova turistiyiz. Kazakistan'ı ziyaret etmeyi planlıyoruz. Kayıt yaptırmamız gerekiyor mu ve kaydolma prosedürü nedir?

Soru: Kazakistan vatandaşı için geçici olarak Rusya Federasyonu'ndan ayrılmak için hangi belgeler gerekiyor?

Cevap: iç güvenlik makamlarının izni gerekli değildir Kazakistan Cumhuriyeti geçici kalkış için Kazakistan Cumhuriyeti mevcut mevzuata uygun olarak. 23 Mayıs tarihli Kazakistan Cumhuriyeti düzenlemelerine göre 2005 N 494 Kazakistan Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu vatandaşlarının Kazak-Rus devlet sınırından karşılıklı vizesiz seyahat rejimi geçici olarak uygulanması çerçevesinde "Kazakistan Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu vatandaşlarının karşılıklı vizesiz geziler Üzerine" kişinin RK vatandaşların sertifikalarını (kullanılmaktadır veya Rusça Rusya Federasyonu vatandaşları) ve çocukların doğum belgesi (16 yaşın altındaki Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşları veya vatandaşların iç pasaport Federasyon - 14 yaşın altında).

Soru: 5 takvim günü içinde kayıt olmamış olması durumunda yabancı vatandaşın eylemleri nelerdir?

Cevap: Kazakistan, Kazakistan Cumhuriyetinde kalış kurallarının yabancı ülke vatandaşı ihlali Cumhuriyeti İdari Kanununun 394, Madde 1 uyarınca, bir uyarı veya 10 ila 20 MCI bir para cezası Kayıt Kurulu düzenden uyumsuzluk olarak ifade edilmiştir.

Soru: Ben Rusya Federasyonu vatandaşıyım. Hava yoluyla Kazakistan Cumhuriyeti'ne geldi. Havaalanındayken geçiş kartına kayıt yapmak mümkün müdür?

Cevap: Kazakistan'ın güncel mevzuat giriş kontrolü için entegre bir otomasyon sistemi ile donatılmış Kazakistan Cumhuriyeti devlet sınırından 12 yerlerde yürütülen kanun uygulayıcı kuruluşlar kayıt olmadan 90 gün yabancıların kayıt, (uluslararası havalimanı kalmak ve yabancı uyruklu Kazakistan'dan kalkış öngörmektedir ) ve RK'nın denizaşırı kurumlarında sadece 47 ekonomik açıdan gelişmiş ve siyasi istikrarlı ülkeler (22.12.2009 tarihli İçişleri Bakanlığı emri).

488 sayılı "Kazakistan Cumhuriyeti Vizelerinin Düzenlenmesi İçin Kurallar", Ek No: 2)

1. Avustralya

2. Avusturya Cumhuriyeti

3. Lüksemburg Büyük Dükalığı

4. Macaristan Cumhuriyeti

5. Yunanistan Cumhuriyeti

6. İsrail Devleti

7. Katar Devleti

8. İrlanda Cumhuriyeti

9. İtalyan Cumhuriyeti

10. Danimarka Krallığı

11. Suudi Arabistan Krallığı

12. İspanya Krallığı

13. İzlanda Cumhuriyeti

14. Kanada

15. Liechtenstein Prensliği

16. Monako Prensliği

17. Hollanda Krallığı

18. Norveç Krallığı

19. İsveç Krallığı

20. Belçika Krallığı

21. Litvanya Cumhuriyeti

22. Letonya Cumhuriyeti

23. Yeni Zelanda

24. Birleşik Arap Emirlikleri

25. Portekiz Cumhuriyeti

26. Singapur Cumhuriyeti

27. Polonya Cumhuriyeti

28. Hırvatistan Cumhuriyeti

29. Kore Cumhuriyeti

30. Bulgaristan Cumhuriyeti

31. Kıbrıs Cumhuriyeti

32. Malta Cumhuriyeti

33. Slovenya Cumhuriyeti

34. Romanya

35. Amerika Birleşik Devletleri

36. İngiltere ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı

37. Slovak Cumhuriyeti

38. Umman Sultanlığı

39. Finlandiya Cumhuriyeti

40. Fransız Cumhuriyeti

41. Federal Almanya Cumhuriyeti

42. Malezya Federasyonu

43. Brezilya Federal Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti

45. İsviçre Konfederasyonu

46. ​​Estonya Cumhuriyeti

47. Japonya

Bu prosedür giriş kolaylaştırma Ortak Ekonomik Alanı Anlaşması Devletleri taraflarca onaylanan iç prosedürlerin okonchalnogo kadar devam ve yabancıların kalacak. Bu nedenle, sınır Kayıt 5 takvim günü içinde gün geçtikten ile İçişleri organlarının yapılmalıdır.

Soru: Shymkent'e iş vizesi ile geldim, göç polisi ile kayıt oldum. Kazakistan Cumhuriyeti'nde birtakım şehirleri ziyaret etmem gerekiyor. Her bir ev sahibi şehirde kayıt olmak gerekli mi?

Cevap: 28 Ocak tarihli Kazakistan Cumhuriyeti kararı gereğince 2000 136 "Kazakistan Cumhuriyeti yabancı vatandaşların kalış yasal düzenlemenin bazı sorular" №, geçici olarak Kazakistan Cumhuriyetinde ikamet eden yabancı vatandaşlar Devlet sınır kapısı tarihinden itibaren beş takvim günü içinde kayıt yaptırmak zorundadır Kalıcı veya geçici ikamet ettiği yerde Kazakistan Cumhuriyeti. yabancı vatandaşların Kayıt yabancı vatandaşın ulusal pasaport ve vize geçerliliğini aşmayan bir süre için, kimlik belgeleri ile gerçekleştirilmektedir. Gelecekteki Gümrük Birliği ve doksan gün ülkeleri vatandaşlarına aynı dönemler için uzatılabilir orada vizesiz giriş konusunda uluslararası anlaşmalar ve kalın hangi ülkelerden Kazakistan Cumhuriyeti için gelen vatandaşlar, en fazla otuz gün içişlerine kaydedilir ve .

Kaydetme işlemi, göç kartına bir işaret koyarak bir kez yapılır;